Παναγιώτης Ν. Γιαννακόπουλος, Ορθοπαιδικός, Χειρουργός Άνω Άκρου

Facebook Twitter YouTube

 • Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Άνω Άκρου
  Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Άνω Άκρου
 • ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
  ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
 • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
  ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
 • ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΧΕΡΙΟΥ - ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΧΕΡΙΟΥ - ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ
 • ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
  ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ

Κεντρική κατηγορία Άνω Άκρα

Η άρθρωση του ώμου, όπως όλες οι αρθρώσεις, υπόκειται σε φλεγμονή που έχει σαν αίτιο κάποιο μικρόβιο (μικροβιακή αρθρίτιδα) ή μια γενικότερη νόσο όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Τα κατάγματα της περιοχής επίσης που έχουν σαν αποτέλεσμα την παραμόρφωση της κεφαλής του βραχιονίου ή της ωμογλήνης, οδηγούν σε αρθρίτιδα που ονομάζεται μετατραυματική.

Η θεραπεία των αρθρίτιδων καθορίζεται από το είδος και το στάδιο αυτών.  Μικροβιακές φλεγμονές, όταν διαγνωστούν εγκαίρως θεραπεύονται με την κατάλληλη μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή. 

Η μετατραυματική και οι ρευματοειδούς τύπου αρθρίτιδες στα πρώιμα στάδια αντιμετωπίζονται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυσιοθεραπεία, ενώ στα προχωρημένα στάδια με την αντικατάσταση της άρθρωσης του ώμου με τεχνητή άρθρωση (ολική αρθροπλαστική ώμου).

Η ολική αρθροπλαστική του ώμου αντίθετα από ότι πιστεύεται είναι μια πολύ καλή λύση στις εγκατεστημένες αρθρίτιδες. Προσφέρει λειτουργικό και ανώδυνο εύρος κίνησης του ώμου, με υψηλό χρόνο επιβίωσης (πλέον των 15-20 χρόνια).

Η ολική αρθροπλαστική του ώμου είναι επίσης λύση εκλογής στα συντριπτικά κατάγματα - εξαρθρήματα της κεφαλής του βραχιονίου σε ηλικιωμένα άτομα, καθώς η πιθανότητα νέκρωσης της είναι πολύ υψηλή.

  

Η ολική αρθροπλαστική του ώμου αντίθετα από ότι πιστεύεται προσφέρει προσφέρει πολύ καλό εύρος κίνησης 

BetFair F.BetRoll UK Bookies
Top United Kingdom Bookmakers http://betroll.co.uk/